Natuurstichting Kadans, homepage
Natuurstichting Kadans, homepage

KadansFlits

september 2016: Geslaagden cursus bosmaaier
Geslaagden cursus bosmaaier In mei hebben een 8-tal vrijwilligers een cursus werken met de bosmaaier gevolgd. Veilig werken staat ook bij Kadans voorop. Het bijbehorende certificaat met pasje is onlangs uitgereikt.

september 2016: Steenrode heidelibel (Sympetrum vulgatum)

Steenrode heidelibel

Eind september waren er een paar hele mooie zonnige dagen. Een steenrode heidelibel vond een mooi plekje op een paal op het terrein van Kadans. Deze libel met zijn geelgestreepte poten komt algemeen voor en je ziet hem vooral in de nazomer (juli november)

september 2016: Honingbijen in de boom
Honingbijen in de boom Sinds een aantal weken zit er in een boom bij de poelen een nest met honingbijen - open en bloot.. Een koningin is met haar werksters de bijenkast uitgevlogen en heeft aan een boomtak een nieuw onderkomen gevonden.

Welkom op de website van
Natuur Stichting Kadans

Luchtfoto Kadans naast Molenwiel te Nederasselt

Natuurgebied Kadans gelegen naast de Molenwiel te Nederasselt.

De ingang van Natuurgebied Kadans vindt u aan de Hollestraat 42 te Nederasselt. In dit gebied wordt regelmatig gewerkt door vrijwilligers. Het gebied is eigendom van gemeente Heumen en wordt beheerd door Natuur Stichting Kadans.

Van de werkdagen vindt u verslagen en foto's in rubriek Terugblik.

Naast het gebied van Kadans ziet u de Maasmolen. HIER vindt u een panoramisch uitzicht rond de molen. Bij voldoende wind draait de molen iedere zaterdagmiddag. De molen is dan open voor bezoekers.

info(at)natuurstichtingkadans.nl